Forskellige kortspil har gennem tiden haft forskellige opblomstringsperioder. For syvkabales vedkommende skete det som bekendt, da Microsoft lancerede 7-kabalen i deres nye styresystem, fordi man var bange for, at brugerne ikke vil kunne lide systemet, hvis ikke der var noget, de kunne genkende. Siden da har det været nemt at spille 7 kabale lige, når du har lyst, og den eneste udfordring i dag – udover at få kabalen til at gå op – er at vælge, om du skal vende 1 eller 3 kort i 7 kabalen.

Der er dog særligt ét kortspil, der pludseligt oplevede en stigende popularitet udover det sædvanlige. Her tænker vi selvfølgelig på poker. I starten af nullerne oplevede vi et sandt pokerboom, men hvordan kunne det gå til, at poker blev så populært på så kort tid?

Vi har fundet tre årsager til, hvordan det kunne ske.

Pokerstars

Den første årsag til pokerboomet var uden tvivl Pokerstars. Her kunne man spille alverdens pokerspil mod andre pokerspillere verden over, og det var nemt og hurtigt at få adgang til spillene. Det er det i øvrigt stadig den dag i dag.

Poker var altså nemt tilgængeligt fra start. Udfordringen var dog, at folk aldrig havde hørt om Pokerstars før, så hvordan skulle de finde det? Tilbage i nullerne var det ikke lovligt at vise pokerreklamer på tv, så hvordan skulle kendskabet til spillet øges?

Turneringer på tv

Det kan godt være, at det ikke var lovligt at vise pokerreklamer. Til gengæld var det lovligt at vise pokerturneringer! TV2 Zulu begyndte at vise WPT-turneringer i weekenden, hvor vi kunne følge med, mens alle de store spillere så som Daniel Negreanu, Doyle Brunson og Phil Ivey tonede frem på skærmen.

Her blev der vist uddrag fra finalebordet, og når der kun var to spillere tilbage, blev bordet fyldt med stakkevis af kontanter, som ville gå til vinderen. Det sammen med et trofæ, der var bevis for sejr i den prestigefyldte turnering. Nu var vi tændte!

Gustav Hansen

På dette tidspunkt begyndte en vis dansker ved navn Gustav Hansen også at røre på sig. Ikke mindre end fire WPT-sejre blev det til i årene 2002-2004. Vi havde fået en nationalhelt indenfor poker, og når han kunne, hvorfor skulle vi andre så ikke også kunne lykkes med det?

Vi danskere stormede Pokerstars og andre online pokersider, og tog for alvor poker til os. En pokerbølge havde ramt Danmark, og resten er som bekendt historie.