Hjerterfri

Spil gratis hjerterfri på nettet

Kortspillet hjerterfri kan spilles af alle slags spillere, og er nemt at komme i gang med, så længe du bare kender de simple regler. Det er et meget populært gratis kortspil online og et af dem, du helt sikkert skal prøve, hvis du da ikke allerede har gjort det.

Det er nemt for dig at komme i gang med hjerterfri gratis på nettet. Spillet spilles normalt af fire spillere, men da det findes som gratis online spil på samme måde som bubbleshooter, er det meget nemt at samle tre modstandere, som er klar til at udfordre dig i dit næste hjerterfri game.

Her på siden kan du spille hjerterfri mod computeren. Vores hjerterfri er deluxe og har alt det, du skal bruge for en god oplevelse med et gratis spil hjerterfri. Når weekenden nærmer sig ved du, hvad du skal lave, da du nemt kan gå i krig med hjerterfri, spil og hygge. Selvom der er hjerterfri spil på Windows 10, er der er heldigvis også mange gratis spil online, så uanset om du er til et spil hjerterfri gratis eller et spil kabale gratis, er både gammeldags 7 kabale og et kortspil hjerterfri aldrig til at tage fejl af! Spil hjerterfri simpelt og nemt lige her hos os.

Uddeling af kort i hjerterfri online

Når du spiller hjerterfri på nettet, er der en helt særlig måde kortene fordeles mellem de fire spillere. Ligesom ved andre gratis spil på nettet er det en computer, som fordeler kortene. Men i et spil hjertefri er der naturligvis stadigvæk nogle regler, som computeren bruger til at fordele kortene.

I hver runde får hver spiller 13 kort. Når kortene er delt ud, bytter man tre kort væk, og får også selv tre kort tilbage. Hvem du skal give kort til og have kort fra, kommer an på, hvilken runde I er i. I første runde giver man sine tre kort til spilleren mod venstre, og modtager tre kort fra spilleren, som sidder til højre. I anden runde giver man i stedet tre kort til spilleren til højre, og modtager tre kort fra spilleren mod venstre. I tredje runde giver man tre kort til spilleren overfor, og man modtager tre kort fra samme spiller. I fjerde runde bytter man ikke kort med nogen, og i femte runde starter man forfra med ombytningen, som den forløb i første runde. 

Hjerterfri regler

Hjerterfri har kun én vinder. Hjerterfri spilles i runder, og vinderen er den, som sidder med færrest point, når den første spiller rammer mindst 100 point.

 Spilleren med klør 2 skal begynde hver eneste runde, og denne person skal starte med at smide dette kort. Efter dette begynder runden, og spillerne lægger skiftevis ét kort ad gangen. De andre skal prøve at lægge kort, som passer til farven på det udspillede kort. Hvis man ikke sidder med et kort i en matchende kulør, er det tilladt at smide et kort med en anden kulør. Den deltager, som smider kortet med den højeste værdi, får hjerterfri stikket og altså et bestemt antal point. Denne person skal efter dette spille et nyt kort. 

Husk dette når du spiller hjerterfri

Der er nogle gode huskeregler til, hvordan man giver sig bedst i kast med spilklassikeren hjerterfri. Man skal huske, at det i første runde hverken er tilladt at smide spar dame eller en hjerter. For at man må spille en hjerter, skal man være sikker på, at man ikke har et kort i samme farve, som de udspillede kort. Når én person vælger at smide en hjerter, er kortet ”åbent”. Hvis dette sker, må man godt lægge en hjerter som det første kort. Dette er dog noget andet, hvis en person kun har hjerter på sin hånd. Her må personen altid gerne lægge et hjerterkort.

Sådan afsluttes en runde

Hver runde afsluttes, når ingen af deltagerne sidder tilbage med flere kort. Efter en endt runde tælles der point hos hver spiller ud fra hvor mange stik, man har haft, og hvor mange point disse stik hver især gav.

Hvert kort har sin normale værdi, hvor esset er det højeste kort. Spar dame, eller ”Sorte Maria”, tæller dog for 13 point, og alle hjerter i stikket tæller for ét point – man kan altså få point ud fra, hvor mange hjerter der er i et kortspil. Det er også herudfra, at hjerterfri kortspillet har sit navn. Hvis en deltager både har alle hjerter og ”Sorte Maria”, får de resterende spillere 26 point. Når dette er gjort op, starter man forfra på næste runde. Man bliver ved med at spille ny runde, indtil én har nået de 100 point. Denne person har tabt, og pointene for de øvrige spillere tælles op for at finde en vinder.

Planlæg din Hjerterfri-strategi

Et online fænomen, som er meget udbredt blandt gratis spil på nettet, er at dele forskellige strategier og taktikker med hinanden. Når man spiller med online kort, kan det være svært at lave kortspilssnyd, så man bliver nødt til at vinde ved at tænke sig til en god strategi.

For hver gang du tildeles en ny hånd af kort, er det en god idé at danne dig et overblik, så du ikke bare smider de kort, som du føler, er bedst lige i øjeblikket. Ud fra reglen om, at den som smider det højeste kort, får stikket og et bestemt antal point, bør du naturligvis undgå at smide det højeste kort. I tilfælde af, at du ved, du får stikket uanset hvad, kan du ligeså godt smide dit højeste kort. Du har ”tabt” uanset hvad, og kan derfor ligeså godt komme af med et højt kort.

Kan du samle mange høje kort?

Det er måske gået op for dig og din familie, at hjerterfri og kabale giver en god følelse af hygge og spil. Det er nogle af de kortspil, man ikke må gå glip af, og I har nok alle sammen interesse i at få en masse tips og tricks. Hvis du har spillet hjerterfri ofte og vil i gang med hjerterfri i de luxe udgave, er der endnu et en god regel i spillet, som du kan begynde at inddrage i sin spil-strategi. Reglen er altid god at bruge hver gang, du tager et gratis kortspil hjerterfri.

Reglen kan du både benytte, hvis du spiller fysisk mod familien, men også hvis du spiller hjerterfri på internettet. Den går ud på, at hvis du i en runde har vundet samtlige stik, bliver de andre deltagere tildelt 26 point. Dette sætter dig naturligvis i en rigtig god position og gør, at du højst sandsynligt tager føringen. En god måde at komme i mål med dette kan være, at du under ombytningen af kortene sørger for at komme af med dine lave kort for at have større chance for at smide nogle høje kort – eksempelvis hjerter es.

Når du har benyttet dig af alle dine strategier i forskellige kortspil gratis på nettet, kan det gratis computerspil mahjong være dit næste mål. Måske du er mere til et gratis spil Napoleon eller et gratis kabale spil? Uanset hvad er der heldigvis mange gode muligheder for at blive underholdt af mange forskellige fri spil på nettet, og det er nemt at finde masse af sjove spil online gratis her på siden.

Seneste artikler