Mahjong

Kan du få Mahjong?

Mahjong er et af de mest populære gratis spil der findes på nettet. Mahjong er lidt ligesom at spille vendespil eller puslespil. Spillet handler om at finde par, for at bane sig vejen ind til nye felter, så du til sidst kan fjerne alle brikkerne. Her kan spillet minde lidt om bubble shooter.

Når du har løst puslespillet og matchet alle par, har du fået Mahjong. Du kan udfordre dig selv eller dine venner ved at samle alle brikkerne på kortest tid. På gratis7kabale.dk har vi gjort det nemt at spille Mahjong gratis.

Spil Mahjong over alt når du har lyst

Du kan spille gratis Mahjong 24-7, hele dagen lang. Med de 18 forskellige baner, er der rigeligt at komme i gang med. Der er både baner for dig der er nybegynder, og til dig der er ekspert.

Spil et spil mahjong gratis og lad tiden flyve afsted med det underholdende spil der har underholdt mennesker i mange år. En bane tager cirka 15 min at gennemføre, men måske du kan gøre det hurtigere?

I spillet kan du få hints hvis du går i stå, og der findes også en funktion der fortæller dig hvor mange brikker du hele tiden kan matche. Hvis du går helt i stå, kan du også trykke mix, og så blandes brikkerne for dig. Du har også hjælp i toppen af skærmen der fortæller dig hvor mange par der er mulige at danne.

Du kan tage et spil gratis når du har lyst, og hvor du har lyst. Vores Mahjong kan findes 24/7 og du kan spille på din PC, tablet og mobil, på sofaen, i køkkenet eller i sengen. Det gælder i øvrigt alle vores spil, også edderkop kabale.

Mahjong Solitaire

Mahjongg spil går under mange navne. Udtrykket Mahjong Solitaire for eksempel betyder bare at Mahjong er en form for kabale, da solitaire er det engelske ord for kabale. Mahjong er en slags kabaler i pyramide form, da brikkerne stables som en pyramide.

Her gælder det som sagt om at danne par så du kan få adgang til brikkerne nederst i pyramiden og løse kabalen. Mahjong er også kendt som Mahjong Classic, Mahjong Connect, Mahjong Titans, Mahjong Alchemy eller Mahjong Tower.

Disse er alle forskellige måder at spille Mahjong, men typisk er den eneste variation i designet. Her på siden spilles der Mahjong Real, der er et af de pæneste Mahjong spil.

Spil lige som du vil

Vores Mahjong solitaire gratis spil er et af de bedste, fordi du kan tage tid og udfordre dine venner. Se hvem der er bedst til én af de forskellige baner, ved at løse puslespillet hurtigst. Du kan også udfordre dine venner i at bruge mix og hint knapperne mindst muligt.

Hvis du hellere vil spille mod dig selv, kan du se om du kan slå din egen highscore, baseret på hvor hurtig du er, eller hvor meget hjælp du får. Mahjong free gratis er et sandt hjernevrider spil du kan spille hele dagen lang, og er en af de mere udfordrende spil af de mange forskellige solitaire spil. Når du har gennemført én bane kan du gå videre til den næste, eller se om du kan gennemføre den samme bane hurtigere.

Klassisk Mahjong

Oprindeligt blev Mahjong spillet med 4 spillere. Spillerne opdeles i hold af de fire verdenshjørner, øst, vest, syd og nord. Spillerne starter med at lave en mur af mahjong brikkerne, hvorefter der kastes med en terning om at starte.

Herefter minder spillets forløb lidt om det danske rummy, eller kortspillet 500. Der tages en brik op, som endnu ikke har været i brug, hvorefter en brik skal kastes bort. Nu gælder det om for spillerne at samle sæt af brikker, for at få point. Et sæt á 3 eller mere kaldes også en Mahjong Chain.

Til sidst når alle brikkerne er brugt eller kastet fra, tælles pointene op. Det gælder dog også om at være strategisk når du spiller Mahjong. Du skal tænke over hvilke kombinationer, eller sæt, som dine modspillere har, og hvilke de smider ud.

Kan du identificere hvad de samler på, hvilke kombinationer de forsøger at skabe? Du kan vælge at spille aggressivt eller defensivt, men det vigtigste er at du har et godt overblik over de brikker der er i spil. 

Historien bag spillet

Man ved ikke hvornår det første spil Mahjong er blevet spillet, men man ved det er sket for lang lang tid siden. Der findes i dag mange forskellige regelsæt, som kommer af Mahjongs lange historie. Derfor kan spillet også spilles med mange forskellige slags regler. 

Mange regler kan spores tilbage til 1800-tallet, men man ved at simplere regionale versioner er blevet spillet tidligere end dette. Der findes ofte flere versioner af spillet for hvert land det er blevet spillet i, og den måde de mange forskellige måder at spille Mahjong på oftest adskiller sig fra hinanden, er hvor meget de vægter held og evne og hvor komplekse de er.

Mahjong er et af de mange gamle kinesiske spil som er blevet til gratis spil på nettet. I dag kan man spille mange versioner af mahjong free online, der alle minder om originalen. Majong har en lang historie bag sig og er blevet spillet i Kina i mange år. Men selvom det er et kinesisk spil, er det også populært i andre lande som Japan, og vestlige lande.

Mahjong er blevet spillet som et gamblingspil, og havde derfor i Kina en periode med et dårligt rygte. I dag er det dog anerkendt som en national sport, og særligt i den store metropol Hong Kong, er kulturen omkring Mahjong helt speciel. Her er Mahjong et spil for unge og ældre, og der bliver produceret flere spillefilm hvor Mahjong er omdrejningspunktet.

Mahjong spillebrættet og brikkerne er desuden kendt for at være smukt dekoreret, og er af og til lavet af luksuriøse materialer som elfenben. Brættet kan også repræsentere gammelt kinesisk håndværk og være lavet i bambus.

Brikkerne i Mahjong

Til trods for at der er mange forskellige versioner af spillet, er brikkerne typisk ens, eller minder meget om hinanden i de fleste versioner af Mahjong. Der findes tre rækker af de regulære brikker. Disse inddeles i cirkler, skrifttegn og bambus.

De tre forskellige slags brikker er der 9 af hver, der hver er markeret med et tal fra 1 til 9.  Ved bambus skal du være opmærksom, da 1’eren er en fugl, i stedet for en bambus. Der findes også såkaldte honnørbrikker.

Disse findes som vinde, der er opkaldt efter verdenshjørnerne, og drager, med farvene rød, grøn og blå. Honnørbrikkerne er kendetegnet ved at være mere simple end de regulære brikker. I de fleste Mahong spil findes der fire af hver af honnørbrikkerne, hvilket giver i alt 28 ekstra brikker.

I nogle vestlige versioner af Mahjong spil findes der yderligere 8 forskellige bonusbrikker. Heraf findes der 4 forskellige blomster, der hver har en tilhørende årstid. Dette giver i alt 144 brikker, med bonusbrikker. Der er altså mange at holde styr på, så du du skal være skarp når du spiller Mahjong, for at holde overblikket.

Mahjong regler på Gratis7kabale.dk

Når du ønsker et gratis spil mahjong på gratis7kabale.dk gælder der nogle lidt andre Mahjong regler end ved det fysiske spil. I et gratis spil Mahjong her på siden spiller du stadigvæk med alle brikkerne. Du kan altså både matche de regulære brikker, cirkler, bambus og skrifttegn samt de fire vinde, de tre drager og deres respektive farver, samt bonuskortene.

Honnørbrikkerne skal parres på samme måde som de øvrige brikker. Det skal bonusbrikkerne dog ikke, når du spiller Mahjong Classic her på siden. Det skyldes at disse brikker skal matches med deres respektive blomst eller årstid. Her må du prøve dig frem, og bonusbrikkerne kan ofte være en god joker at lede efter, når man tror man ikke kan finde flere par.

Når du spiller free online Mahjong kan det være nyttigt at være strategisk med hvilke par du matcher hvornår. De forskellige brikker kan nemlig forekomme flere gange, og det kan derfor nogle gange give mening at vente med at danne et specifikt par. Det kan særligt være nyttigt hvis du ved at vente kan skabe adgang til nogle brikker der giver dig adgang til endnu flere brikker, frem for blot at tage en der står alene.

Microsoft Mahjong

Du har muligvis spillet gratis Mahjong på din computer før. Digitaliseringen af de mange spil der findes online i dag, er i mange tilfælde en opfølgning på Windows’ introduktion af spil der følger med, forudinstalleret på deres computere. Det gælder f.eks. hjerterfri.

De mange kabaler, brætspil og mahjong online er altså et resultat af at Microsoft først introducerede dem. Microsoft Mahjong eller andre spil har du derfor muligvis spillet på din computer da du var yngre.

Et gratis spil Mahjong har således været muligt i lang tid, og i dag er der således mange forskellige steder og måder at spille Mahjong gratis, eller at finde andre gratis spil til pc. 

Seneste artikler