Edderkop kabale

Kan du løse edderkop kabalen?

Kabale er hurtigt blevet et udbredt gratis spil for voksne og er generelt et af de mest populære gratis spil på nettet, da det træner hjernen men samtidig er underholdende og nemt at forstå. Du kan spille det alene, men det kan også være et sjovt spil at spille med din kæreste eller en bedsteforælder.

Gratis edderkop kabale er for dig, som holder af kabalespillet generelt men samtidig godt kan lide nye udfordringer. Man kan nemt blive glad for de mange former for kabale, da man har mulighed for at fordybe sig og blive beskæftiget i timevis. Der er mange forskellige versioner – du kender helt sikkert den traditionelle 7 kabale gratis-udgave, men har måske et ønske om, at dit næste gratis kabale spil skal være kabale i edderkop-udgave.

Alle kan være med til et gratis spil edderkop kabale, og så snart du er blevet præsenteret for reglerne, er det simpelt at komme i gang med din nye kabaleform – spil kabale gratis og oplev gratis spil kabaler nemt og bekvemt her hos os!

Edderkop kabale regler

Har du før spillet andre kabaler online, vil reglerne i et spil edderkop kabale ikke være svære at forstå. Den allerbedste måde at lære det på er ved at prøve det selv, men der er nogle få basale regler, du skal have styr på inden. 

På bordet

Før du går i gang med dit næste spil edderkop kabale i gratis version, er det vigtigt at kende kortenes placering og opsætning på bordet – hvis du foretrækker gratis kabaler på nettet, er dette heldigvis klaret for dig. Du skal forestille dig, at bordet er delt op i tre felter. Øverst i venstre hjørne findes en bunke kort, der kan ses som en ”hjælpebunke”, da kortene fra denne bunke løbende kan blive en del af spillet, hvis du har brug for det.

Udover bunken er der ti kortstabler, som er placeret midt på bordet. De ti kortstabler består af fire stakke med seks kort og seks stakke med fem kort. Det øverste kort i hver enkelt stak placeres med billedsiden op, hvor de øvrige kort har bagsiden opad og billedsiden ned. Det sidste område på bordet indeholder en elimineringsbunke, som består af de færdiggjorte bunker, der ude af spillet. 

Spilleregler

Din opgave i edderkop kabalen er at stable kortbunker, hvor kortenes orden går fra konge til es – konge er det højeste kort, og es er det laveste. Alt efter den sværhedsgrad du har valgt at spille med, kan der være krav om, at enten kortenes farve eller kulør skal matche i elimineringsbunkerne.

Som du sikkert også kender det fra et spil 7 kabale online gratis, kan du kun flytte de kort, som har billedsiden op. Når dette kort bliver fjernet fra bunken, skal du vende bunkens næste kort, så det får billedsiden op. Hvis det er muligt for dig at stable en bunke med kort fra konge til es, skal disse lægges i elimineringsbunken, da de ikke længere er med i spillet.

Husk hjælpebunken

Hvis du når til et punkt i din edderkop kabale i gratis spilleudgave, hvor du ikke kan stable flere kort, kan du vælge kort fra hjælpebunken. Dette betyder, at der bliver lagt et enkelt nyt kort ovenpå hver af de ti bunker på bordet – disse ti nye kort lægges med billedsiden op. Dette kan sætte lidt gang i spillet og hjælpe dig videre, hvis du er gået i stå, men er ikke altid en hjælp. Dette skyldes, at de nye kort kan ødelægge de stakke af kort, du allerede har stablet og arbejdet på.

Nogle mener derfor, at det er en fordel at se, hvor lang tid det er muligt for dig at vente med at bruge kortene fra hjælpebunken. På samme tid kan det være rart at have et trumfkort, som du ved du altid kan ty til, hvis du får brug for det – dette tip er måske et af de kabale tricks, du ikke har hørt om. Prøv det af næste gang du beslutter dig for at læggen kabale!

Nyt kort og minuspoint

En anden regel er, at du må lægge et nyt kort det sted, hvor du har brugt alle kortene fra, uanset om dette gælder ved én eller flere af de ti kortstabler. Modsat 7 kabale på nettet, må det kort, du lægger ned, være alle slags kort – alt fra es til knægt, dame eller konge kan altså tage en tom plads. Derudover skal du også huske, at du modtager minuspoint, hver gang du laver et træk i kabalen. Dog får du point, for hver stabel, du formår at samle og flytte til elimineringsbunken.

Du vælger selv sværhedsgraden

Der er nogle generelle regler, som gælder for edderkop kabalen, men udover disse regler er det ofte muligt at vælge forskellige sværhedsgrader. Når du spiller online, kan du typisk vælge hvor mange kulører, du ønsker at spille med – dette valg står mellem en, to eller fire kulører. Èn kulør er nemmest, og fire kulører er det sværeste, da et spil med fire kulører eksempelvis betyder, at en spar 3 kun må lægges ovenpå en spar 4.

Men der er altså frit valg på alle hylder og et bredt spænd mellem de forskellige sværhedsgrader – to farvet edderkop kabale kan være en god mellemvej.

Fordelene ved onlineversionen

Du kan både vælge at spille gennem edderkop kabale i gratis download version eller spille frit tilgængeligt online. Mulighederne for edderkop kabale på nettet – eller spider solitaire online – er mange. Du skal ikke selv fordele kortene, og da edderkop kabale kan være svær at få til at gå op, og derfor ofte skal startes forfra, er det en fordel og tidsbesparende at have en computer til at fordele kortene for dig som en online kabale.

Hvis du har fundet en god edderkop kabale download-version kan dette sagtens være fint, men hvis du bare vil spille edderkop kabale gratis på nettet, er der utallige muligheder for dette også.

Hvor har kabalen fået sit navn fra?

Ligesom det gælder for mange andre online spil såsom bubble shooter, har spillet fået sit navn efter sit gennemgående tema. Det er det samme i edderkop kabale, hvor kabalen har dette navn, da den er svær at løse. Der er blevet lavet en undersøgelse af, hvor svær edderkop kabale er at løse som edderkop kabale online – så altså en udgave, som løses ved hjælp af software.

I undersøgelsen kom de frem til, at chancerne for at løse edderkop solitaire i et spil, hvor du spiller godt, er 1 ud af 3. Du har altså cirka 33% chance for at løse din næste edderkop kabale, så selvom du skal bruge hovedet, ligesom i et klassisk spil mahjong gratis, er det altså slet ikke umuligt.    

Historien bag dit kabalespil

Et spil kabale i edderkop-version har en helt særlig historie bag sig, den hænger nemlig sammen med den, som kabaler med kort generelt har taget med sig. Kabaler har sin oprindelse helt tilbage i 1700-tallet, hvor de første kendte kilder er tilgængelige på fransk og tysk. Nogle forsøger dog at overbevise om, at konceptet for det meste er fransk, da de tidligere engelske bøger, som henviser til spillet, peger på fransk litteratur.

På trods af dette findes der en tysk bog fra 1783, der indeholder forskellige spil og nævner kabaler – det kan altså være svært at blive helt klog på historien for edderkop kabale gratisspillet.

Måske kan du godt lide kortspil, men ønsker ikke forskellige kort kabaler og spider solitaire gratis? Dette er der heldigvis råd for, da hjerterfri blot er ét eksempel på en måde du kan spille gratis med kort på nettet, uden det er en spillekabale.

Seneste artikler