Sponsoreret indhold

På kolde dage – og alle andre dage for den sags skyld – er der ikke noget mere hyggeligt end at spille kort med familien. Er de traditionelle kabaler så småt begyndt at kede dig, og vil du gerne være social med din udkårne og skønne børn, så byd da op til en omgang kortspil.

Her vil vi præsentere dig for tre kortspil, som du bare er nødt til at prøve med din familie. Alle de nævnte spil kan købes hos Nordisk Spil, der fører et bredt udvalg af familiespil.

UNO

Et spil, som vi alle kender og holder af.

UNO har eksisteret siden 1971, hvorfor mange af os er vokset op med kortspillet. Sidenhen har vi lært vores børn at spille det, og vi har derved fundet et spil, som vi kan være fælles om. UNO er tilegnet til såvel den store familie som den mindre familie, idet helt op til 10 deltagere kan være med.

I UNO gælder det om at komme af med sine kort som den første. I spillet har deltagerne mulighed for at sinke hinanden med forskellige specialkort, og så er det selvfølgelig vigtigt, at man husker at råbe UNO, når man kun har ét kort tilbage på hånden.

Aldersgrænse / anbefalet alder: 7+

Ligretto

Ligretto er endnu et fremragende familiespil, der kan spilles af 2-4 deltagere. Spillet findes i 3 udgaver – henholdsvis Ligretto Blå, Ligretto Grøn og Ligretto Rød. Faktisk er det muligt at kombinere spillene og på den måde være helt op til 12 deltagere.

Ligesom i UNO, så gælder det om at komme af med sine kort. Det interessante er dog, at man i Ligretto ikke skiftes til at lægge et kort i bunken. Alle spiller på samme tid, og det gælder derfor om at være hurtig.

Bemærk, at der også findes Ligretto Junior til de mindre børn.

Aldersgrænse / anbefalet alder: 8+

Bohnanza

Bohnanza fortjener naturligvis også at få nogle ord med på vejen. Det er nemlig også et yderst hyggeligt og sjovt kortspil, der kan samle både store og små.

I spillet får du og dine børn mulighed for at vække jeres indre landmænd til live. Og så gælder det i øvrigt om at være både strategisk og taktisk.

I Bohnanza dystes der om at dyrke forskellige bønnetyper, og vinderen er den deltager, der får høstet mest. I spillet er det strengt forbudt at ændre rækkefølgen på kortene, men det er til gengæld tilladt at handle med sine medspillere.

Aldersgrænse / anbefalet alder: 8+