Sponsoreret indhold

Måske du netop er der hvor du gerne vil starte selvstændigt, men hvis det er første gang så kan der være ret mange fremmedord og andet, der kan virke forvirrende og ukendt for dig. Skab tryghed og find dine svar let online.

Det der kan ridses op i større hovedtræk

Det kan være lidt en jungle med ting der skal klares og håndteres når du vil starte selvstændigt og mange har egentlig mest brug for en fast guide med punkter der kan tjekkes af i kronologisk rækkefølge. Desværre er det altid meget individuelt hvilket grundlag iværksætteriet starter fra og det gør det er derfor at give en decideret opskrift på vejen til at blive iværksætter. Men nogle hovedtræk kan der dog godt ridses op. Har du f.eks. overvejet om du vil drive en enkeltmandsvirksomhed eller et ApS?

Hvad er et ApS tænker du nok, og det kan være ret væsentligt at vide alt om hvis det er den vej der viser sig at være den rigtige for netop dig. Et ApS er en virksomhedsform ligesom at du kan vælge at drive en enkeltmandsvirksomhed.

Der er forskelligheder og ligheder

Hvis du vælger at drive en enkeltmandsvirksomhed, vil du opleve at beskatningen vil være anderledes end hvis du vælger at drive et ApS. Især hæftelsesformen har noget at sige om du vælger det ene eller det andet.

Du hæfter nemlig personligt når du har en enkeltmandsvirksomhed og det vil sige at hvis du bliver nødsaget til at dreje nøglen om på din virksomhed så kan dine kreditorer kræve at få deres penge fra dig hvis der ikke er nok i virksomhedens kasse til at dække det du skylder dem.

Nystartede virksomheder må i nogle tilfælde skulle vise deres værd først

Dette kan ikke ske i et ApS. Eller det kan det faktisk godt, hvis du optager et lån i virksomheden og i den forbindelse stiller nogle af dine private ejendele som sikkerhed. Det er desværre noget der ses mere og mere som krav fra bankernes side især overfor nystartede virksomheder der først skal bevise deres værd først.

Der er også forskel på hvordan du lønner dig selv som ejer når man kigger på disse 2 virksomhedsformer. I en enkeltmandsvirksomhed har man oftest det der kaldes for en mellemregning, hvor de private udlæg mv. bliver posteret indover. Mange virksomheder oplever faktisk også at de bliver taget mere seriøst hvis de er et ApS fremfor en enkeltmandsvirksomhed, fordi de anser et ApS som mere stabilt på en eller anden måde