Sponsoreret indhold

Overvejer du at prøve kræfter med online poker kan du med fordel læse med i denne mini guide til online poker, hvor vi gennemgår de vigtigste ting du bør være opmærksom på, inden du går i gang med at spille.

I guiden finder du vejledning til hvilke former for poker man kan spille på en online poker side, og hvilke fordele man kan få som både ny, og som etableret spiller. Dertil vil der være brugbar information om forskellen på at spille på poker sider med dansk licens, og på poker sider uden dansk licens.

Former for poker, man kan spille på en online poker side

Er man bare en smule bekendt med poker, så kender man helt sikker varianten Texas Hold’Em, som er den mest udbredte og populære form for poker der findes. Det giver sig selv at denne form for poker kan spilles på alle de enkelte poker sider, men der findes og andre sjove og spændende former for poker man kan prøve kræfter med.

Andre almindelige former for poker som man kan spille på de fleste poker sider inkluderer 5 Card Draw, Omaha, Omaha high/low 8 or better og 7 Card Stud. Fælles for de forskellige former for poker er, at de følger det samme princip med betting runder, hvor de er muligt for spillerne at placere indsatser med og mod hinanden. Reglerne og spillets gang kan dog variere meget fra de enkelte former for poker spiltyper, så vær sikker på at du har sat dig ordentlig ind i de enkelte spiltypers regelsæt før du kaster dig over en ny form for poker.

Som sagt er Texas Hold’Em den mest populære og udbredte form for poker, og det er da også her du finder de fleste turneringer, cash tables og største præmiesummer. Texas Hold’Em er samtidig et spil der er nemt at gå til, så er man i tvivl om hvor man bør starte, så er Texas Hold’Em et godt sted at gøre det. Vær dog opmærksom på at selvom Texas Hold’Em er nemt at gå til, så er det ekstremt svært at mestre. En anbefaling herfra vil derfor være at starte ud med små indskud, så det ikke pludselig løber løbsk, fordi en bedre spiller drager fordel af ens egne manglende poker evner.

Bedste poker sider

Der kan være stor forskel på hvad man anser som den bedste poker side, alt afhængig af hvad man tillægger størst værdi i sin vurdering. Man kan derfor med fordel undersøge markedet grundigt, og undersøge hvilke fordele der er ved at spille hos de enkelte poker sider.

Begiver man sig ud i at undersøge markedet for de bedste poker sider, kan man med fordel undersøge om de enkelte poker sider har opnået en licens fra de danske spillemyndigheder, eller om poker siden endnu ikke har opnået en dansk licens. Det hænger sammen med at der er klare forskelle og fordele mellem de to, hvilket ikke mindst kommer til udtryk når man udbetaler vundne gevinster.

Spiller man på en poker side med dansk licens, da vil alle udbetalte gevinster nemlig være skattefri, modsat udbetalte gevinster på poker siden uden dansk licens. Endvidere er der en større sikkerhed forbundet med at spille poker på en poker siden med dansk licens, da der i tilfælde af tvister og uenighed vil være hjælp at hente fra de danske spillemyndigheder. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med tvister om hvorvidt man er berettiget til at udbetale gevinster, hvorefter de danske spillemyndigheder vil fungere som mægler. Denne hjælp får man altså ikke hvis man benytter sig af en poker side uden dansk licens.

Det er dog vigtigt at understrege at der intet ulovligt er ved at spille poker på en poker side, der ikke har opnået en licens af de danske spillemyndigheder. Det er derfor ikke afgørende at du finder en poker side der har opnået dansk licens, om end at det kommer med klare fordele.

Få velkomstbonus som ny spiller

Da der er stor konkurrence mellem de enkelte udbydere af poker sider om at få så mange spillere som muligt ind på lige netop deres poker side, så tilbyder de fleste en eller anden form for velkomstbonus til nye spillere. På den måde håber de at spillerne vælger lige netop deres poker side at spille på.

Det kan man drage fordel af som ny online poker spiller. Er man alligevel i gang med at undersøge markedet for de bedste poker sider, så kan man undersøge hvilke velkomstbonusser de enkelte poker sider tilbyder.

Velkomstbonusserne kan tage form af alt lige fra indbetalingsbonusser til velkomstbonusser uden indbetaling, og alt midt i mellem, så der er masser af muligheder at vælge imellem. Vær dog opmærksom på at der ofte vil være gennemspilkrav forbundet med udbetalingen af gevinster vundet via bonusser. Et gennemspilkrav er et krav om at du spiller bonussens værdi x-antal gange, før du er berettiget til at udbetale evt. gevinster.

Når man først er kommet i gang med at spille, og har været en del af en poker side i et stykke tid, så vil man opleve at der også er andre former for bonusser end velkomstbonusser man kan opnå. Disse bonusser kommer enten i form af loyalitetsbonusser, som er en bonus du som spiller optjener ved at være aktiv på poker siden, eller som en eller anden form for kampagne bonus, som er tilgængelig for nye såvel som etablerede spillere.

Spil ansvarligt

Det bedste råd vi kan give inden man går i gang med at spille online poker er at spille ansvarligt. Man kan eksempelvis overveje at lave et budget, så man er sikker på man ikke spiller for mere end hvad man har sat af til at spille for. På den måde undgår man nemmere store økonomiske tab.

Anbefalingen herfra lyder at man bør være opmærksom på ens spillemønstre, og være opmærksom på om det er ved at tage overhånd. Man bør dertil, og kan med fordel, besøge stopspillet.dk og center for ludomani som tilbyder professionel rådgivning på området.