PlayStation 5 er på trapperne, og der er lagt op til intet mindre end et monstrum af en spillekonsol. Se her, hvorfor du bør tage en pause fra kabalen og seriøst overveje Sonys nyeste skud på stammen.

Den nye PlayStation er lige på trapperne, og den skulle efter sigende komme til vinter. Der er allerede blevet løftet en del af sløret for, hvad vi kan forvente os af den nye PlayStation, da Sony generelt har været rundhåndede med at dele information om deres nye spillekonsol.

Særligt designet på den nye konsol har fået rosende gloser med på vejen. Den ligner noget fra fremtiden med sit slanke og futuristiske look. Der er begyndt at dukke kommentarer op flere steder på nettet, og de fleste deler begejstringen om det nye design.

PlayStation 5 kommer i to udgaver

Når PlayStation 5 kommer i handlen til vinter, bliver der ikke bare én, men to udgaver tilgængelige. Der bliver lanceret en almindelig udgave, hvor du har mulighed for at spille fysiske spil, ligesom du er vant til, og så kommer der en digital version, hvor du udelukkende kan spille spil, som du har hentet via PlayStation Store.

Sidstnævnte er et skridt i den rigtige retning, da den formentlig bliver billigere end den almindelige udgave. Der er ikke mange, som investerer i fysiske spil længere, hvorfor det ikke vil føles som om, man går på kompromis, når man investerer i den digitale version.

Køb PlayStation 5, hvis du ønsker en solid konsol, som kommer til at blæse benene væk under dig. Den har et futuristisk udseende, og den bliver mere end fem gange så kraftig som sin forgænger, hvilket betyder, at du kan spille spil i en hidtil uset kvalitet, som er svært at matche.

Skepsis omkring design

Selvom designet har fået rosende gloser af konsol-entusiaster rundt omkring i verden, er der dog også personer, som deler en skepsis omkring designet. Det ser meget futuristisk ud, men når PlayStation generelt har en levetid på 8-10 år, er spørgsmålet, hvorvidt designet kommer til at stå tidens tand.

Det markante design kan hurtigt blive en kliché, når der er gået et par år. Sådan er det med de fleste ting, der generelt imponerer ved første blik. Der må dog forventes, at designet opdateres løbende, ligesom Sony har for vane at gøre, når de lancerer en spillekonsol.

Typisk bliver der senere lanceret en slim-udgave, hvor designet er mere nedtonet i forhold til den første udgave. Det skyldes, at det med tiden vil komme til at virke klodset, hvorfor det efter en række år vil være forventeligt, at den kommer i en redesignet og mere strømlinet udgave.

Masser af gode spiltitler på vej

Konsollen bliver først rigtig interessant, hvis der er mulighed for at spille gode spil på den. Der er allerede blevet løftet sløret for en række af de spiltitler, vi kan glæde os til. Det drejer sig eksempelvis om sci-fi-spillet, ‘Horizon: Forbidden West’, superhelte-spillet ‘Spider Man: Miles Morales’ og action-spillet ‘Ratchet and Clank: Rift Apart’, som er planlagt at komme, så snart den nye konsol lanceres.