Siden de første spillekonsoller så dagens lys for snart mange år siden, har frygten luret. Hvad ville der ske med kortspillet? Ville fremtidens unge mennesker overhovedet bekymre sig om at lægge 7 kabale, når nu der var masser af spændende tilbud foran skærmen? Eller ville det blive 7 kabalen og kortspillenes endeligt?

7 kabalen er fulgt med online

Indtil videre har den frygt vist sig uberettiget. Unge mennesker spiller stadig kort – blandt andet på internettet, hvor 7 kabalen lever i bedste velgående; også blandt de unge. Det kan blandt andet Microsoft og deres valg om at tilføje 7 kabalen til Windows styresystem takkes for.

Det er dog langt fra kun i Windows-regi, at 7 kabalen findes virtuelt i dag. Her på siden er det ligeledes muligt at spile gratis 7 kabale, og derudover findes der også en masse andre steder, hvor kabaler og andre kortspil er tilgængelige. Selv på Nintendos Playstation kan de unge lægge kabale, hvis de får lyst. Både unge og deres kortspil lever dermed i bedste velgående sammen i den virtuelle verden.

Fysiske spillekort stadigt populære

Det er imidlertid langtfra kun de digitale kortspil, der hitter hos unge. Også fysiske kortspil er stadig et hit, og det er der formentligt flere årsager til. En af dem er uden tvivl, at kortspil har en fantastisk evne til at samle generationerne. Spillene er de samme som ”i gamle dage”, og det er derfor en hyggelig måde for børnebørn og bedsteforældre at være sammen på.

Samtidig har spillekort også fået lidt af en renæssance ved flere lejligheder i nyere tid. Det gælder f.eks. pokerboomet i nullerne, hvor mange unge pludseligt kastede sig over det genopståede pokerspil – både online, men også live. Der opstod sågar en bølge af kortklubber, hvor de unge mødtes og spillede kort med hinanden flere gange om ugen.

Kortspillene består

Som det er til at se, har kortspillene overlevet de tekniske fremskridt uden problemer – både ved at blive en del af fremskridtene, men også ved at tilbyde en alternativ og traditionel form for hygge. Og når selv de fysiske kortspil har kunnet overleve den tekniske revolution indenfor spilleindustrien, er det svært at se, at kortspil ikke også skulle kunne klare sig i fremtiden. Her vil både unge og ældre formentligt til stadighed spille masser af kortspil, lægge 7 kabaler både online og offline og hygge sig med de kort, vi alle sammen er så vilde med. Heldigvis da!